Kokkerier

På Ungdomshøjskolen ved Ribe er vi optagede af kost, sundhed og ernæring. Vi laver en stor del af maden fra bunden, vælger helst økologisk og har fokus på madspild og bæredygtighed. Du er en del af processen, når du vælger faget “kokkerier”.

Madlavning i praksis

Vi arbejder med madlavning i praksis. Fra planlægning af menuer og anskaffelse af råvarer, til tilberedning, anretning og servering. Undervisningen foregår i skolens køkken, og de producerede retter indgår i de daglige menuer til enten frokost- eller aftensmåltiderne.

I faget får du opbygget grundlæggende kendskab til at lave velsmagende og sund mad, herunder råvarernes betydning samt grundlæggende viden om krydderier og smag.

Du kan tage hygiejnebevis

Du har mulighed for at tage prøven til erhvervelse af hygiejnebevis som en del af undervisningen. Hygiejnebeviset er godt at have hvis du senere vil arbejde på café eller i professionelt køkken.

Spred glæde med mad

Kan du lide gøre andre mennesker glade ved at servere dine helt egne madkreationer, så har du muligheden her.