Dit liv på højskolen

Hvem er du? Hvilke drømme vil du følge? Hvad er du god til? Hvad vil du blive bedre til? Hvad vil du give videre? Hvem vil du være? Hvor vil du hen i livet? Har du nogensinde tænkt over det?

Stil spørgsmålene

Der findes mange vigtige spørgsmål vi godt kan glemme at stille os selv. Måske viser det sig at det vigtigste ikke er at finde svar, men simpelthen at stille spørgsmålet.

Din nutid og dine drømme

På Ungdomshøjskolen ved Ribe får du muligheden for at reflektere over dig selv, din situation, din nutid, dine drømme og din fremtid. Og det bedste er, at du gør det sammen med andre unge, der – præcis som dig – også vil lære sig selv bedre at kende.

Du møder åbne arme

Når du lander på højskolen, vil du hurtigt erfare at alle omkring dig står med åbne arme. Det gælder både medarbejderne, dine højskolekammerater og alle dem i landsbyen. Omfavn dem. En positiv indstilling og et åbent sind er nøglen til et uforglemmeligt højskoleophold.

Giv og modtag anerkendelse

‘Givers gain’. Det betyder, at den der giver, også vinder. På højskolen har vi en anerkendende tilgang til hinanden. Du vokser hver gang du giver andre anerkendelse, og du vil vokse hver gang du modtager anerkendelse fra andre. På en måde gør vi hinanden stærkere og bedre.

Venskaber for livet

Venskaber er limen der holder hele højskoleopholdet sammen. Højskolekammeraterne bliver dine nye bedste venner for livet. Du lærer næsten alt om dine kammerater ligesom du lærer dig selv meget bedre at kende. Evnen til at fungere blandt en masse forskellige mennesker i et tæt fællesskab er guld værd når du senere skal videre ud i verden.

Masser af frihed under ansvar

Det er essentielt at du får lov til at udfolde dig som menneske, og på højskolen er der al den frihed du har behov for, for at kunne udfolde og udvikle dig. Sammen skaber vi en hverdag med frihed under ansvar. Det vil sige, at du får mulighed for at gøre hvad du vil samtidig med, at du står til ansvar for dine handlinger. Du vil opleve, at når du tager ansvar, styrker det dig både personligt og som en del af et fællesskab.

Du bestemmer via demokrati

På ungdomshøjskolen har vi en stærk demokratisk praksis. Det betyder at du har stor indflydelse på rigtig meget at det, der foregår på højskolen i løbet af dit ophold. Har du altid drømt om at spille i et band? Vil du udvikle dine evner i basketball? Er det nu du skal starte en strikkeklub? Det er helt op til dig. Højskolen leverer rammerne – du skaber indholdet.

Ups and downs

At gå på højskole er helt sikkert ret fantastisk. Men tag ikke fejl; vores dage er lige så fyldt med op- og nedture, som alle andre steder. Det betyder at her også er masser af udfordringer. For nogle er det en udfordring at stå op om morgenen. For andre at gå i seng om natten. For ikke at tale om alt det ind imellem. Vi har allesammen udfordringer – den største udfordring er at gøre noget for at løse dem. På højskolen er der både plads til at du kan erkende dine udfordringer og til at arbejde på at løse dem – måske endda i fællesskab med andre.  I din tid på højskolen vil du gennemgå en enorm udvikling. For nogle er den svær at få øje på i løbet af opholdet, for andre opleves den i løbet af kort tid. Uanset hvad, vil du kunne mærke den længe efter du engang igen er rejst fra højskolen.

 

 

 

 

 

Alarmen på mobilen ringer

Klokken er 8.15. Der er et kvarter til morgenmad. Der er rigeligt med tid. Du sætter dig på kanten af din seng og gnider dine øjne. Din første nat på ungdomshøjskolen er overstået. Det var lidt specielt at sove her for første gang. Nye lyde. Nye naboer. Nyt liv. Men også spændende. Du er sulten. Hvad mon man får til morgenmad? Bare de har cornflakes, så går det nok. Og så er der vist en morgensamling. Gad vide hvad det går ud på. Du finder dine joggingbukser der hænger over stoleryggen. De er lige blevet vasket inden du tog afsted. Du hopper i dem, og spotter din yndlings Adidas t-shirt der hænger på knagerækken ved siden af skabet. Den er lidt for stor, men stadig fed. Du kigger dig i spejlet. Du ser træt, men glad ud.

 

Du er klar til mandagen. Du er klar på højskolen.

Du er klar på livet.

 

 

Spørg bare
- vi er klar med svar

Hvis du har noget at spørge om, så fyr løs.
Du kan fange os på messenger, du kan ringe til os eller sende en mail.

Vi glæder os til at høre fra dig :-)

Lone Hee
Forstander

Spørg bare

Ring eller sms på

+45 75 44 50 04

 

 

Situationstegn

Højskolen har betydet en hel del for mig i min videre udvikling. Den fik mig til at stille en masse spørgsmål og jeg fik besvaret en masse.

Elev på Ungdomshøjskolen ved Ribe


 

Cookies

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.