Oplevelser i Nationalpark Vadehavet

En unik oplevelse for aktive seniorer

En sommeruge for aktive seniorer i hyggelige omgivelser midt i landsbyen Vester Vedsted, på kanten af nationalparken Vadehavet, en del af Unescos Verdensarv. Her, hvor det nære og det store mødes, har vi planlagt en uge fuld af gode oplevelser.

Kom og vær med til en enestående uge med natur- og kultur-oplevelser i Vadehavsregionen. Besøg de 3 danske vadehavsøer; Fanø, Mandø og Rømø, lær Vadehavet at kende gennem naturvejledning og foredrag, tag med på det flot præmierede Vadehavscentret, snup en tur i Danmarks ældste by Ribe og syng af hjertets lyst med på højskole- og andre sange. Maden er god, hjemmelavet og mestendels økologisk.

Aftenerne er til både sang, fortælling og fordybelse. Mellem de planlagte aktiviteter er der rig mulighed for at have det sjovt, falde i snak, fundere og nyde sommerens stemning.

Vær med til en uge fuld af indsigt, udsigt og gode oplevelser for alle seniorer.


 

Dato

START: Lørdag 6. juli 2019
SLUT: Fredag 12. juli 2019

I er velkomne på højskolen i Vester Vedsted lørdag d. 6. juli mellem klokken 16 og 18.

Der kører en fælles transport fra Ribe Station klokken 16.15 lørdag, og retur om fredagen, hvor I er på Ribe Station klokken 11.00. Det koster 40 kroner pr. person at køre med fællestransporten. I kan vælge at tilmelde jer fællestransporten når I tilmelder jer, eller ved at kontakte skolen senest en uge før kursusstart.

Priser pr. person

Hjemmeboende 4000,-
Økonomiværelse (med bad + toilet på gangen) 4500,-
Standardværelse (2 værelser deler bad + toilet) 4900,-
Enkeltværelse – tillæg 250,-

Efter et par dage vil du modtage en betalingsopgørelse til den mailadresse du har opgivet, ellers sender vi den med posten. Ved tilmelding opkræves der et tilmeldingsgebyr på 500,- for hver voksen, som fratrækkes den endelige kursuspris. Resten af beløbet betales 3 uger før kursusstart.

Ved afmelding mere end 3 uger før kursusstart refunderes hele kursusbeløbet, minus tilmeldingsgebyret. Ved afmelding mindre end 3 uger før kursusstart refunderes kursusbeløbet ikke.

Tilmeld dig her


 

Hvordan vil du gerne bo


 

Hvis du vælger dobbeltværelse, så skriv navnet på den person du gerne vil indkvarteres sammen med.


 

Angiv en person vi kan kontakte ved sygdom eller lignende.


 

Ønsker du transport fra og til banegården i Ribe?
Prisen er 40 kr. pr. person hver vej.


 

Er der særlige hensyn omkring kost eller lignende vi bør tage højde for?


 


 

Jeg er indforstået med, at jeg først er optaget, når jeg har modtaget en bekræftelse og indbetalt tilmeldingsgebyr.

Nationalpark Vadehavet

Ribe, Rømø, Fanø, Mandø, Vadehavscentret

Ugeprogram

Programmet er bygget op med skiftevis fællesaktiviteter på skolen og ture rundt i Vadehavet.

Mandø

I løbet af ugen skal vi både til den enestående ø, Mandø, hvor tidevandet bestemmer livsrytmen. Vi tager med taktorbussen over og ser det unikke Koresand, som er et højsandsområde, som ikke er oversvømmet ved højvande og hvor der er rig mulighed for at se sæler.

Fanø

Vi skal til Fanø, hvor vi skal opleve den helt særlige kultur som findes på øen. Sønderho er kendt for sin særlige folkemusik-tradition og kunstmuseum. I 2011 kåret som Danmarks smukkeste landsby, med sine over 300 velbevarende skipperhytter. Derudover skal vi til Nordby som er Fanøs største by, og hjemsted for øens bryggeri.

Vadehavscentret

Vi skal også se det helt særlige Vadehavscenter, som siden ombygningen i 2017 har vundet en lang række priser.

Ribe

Ribe er en hel unik by, på kanten af marsken, fyldt med historier. Vi skal bla. se domkirken med de omdiskuterede kalkmalerier af Carl Henning Pedersen, og derudover tager vi en tur rundt i de idylliske gader i Danmarks ældste by. Byens lange historie har haft perioder med umådelig rigdom, og trange tider. Alt sammen noget som har sat sig spor i byen. Vi besøger byen sammen med en af de kompetente byguider, der viser os Europas smukkeste lille by.

Rømø

På Rømø med de brede stande, skal vi også se Kommandørgården, som med sin særlige indretning viser det særlige liv for hvalfangerne på øen. De stærke kvinder fra Rømø passede gårdene, når mændene var på langfart.

Sangaftner og foredrag

Udover udflugter rundt i vadehavet er ugen planlagt med sangaftener og spændene foredrag som optakt til vores ture.

 

Velkommen til Ungdomshøjskolen ved Ribe!

 

Lone Hee
Højskoleforstander og kursusleder

 

Du kan downloade ugeprogrammet her »